Blog

Wat houdt een energieneutraal huis in?

In de maatschappij van tegenwoordig is duurzaamheid een begrip die steeds belangrijker wordt. Hergebruiken wordt steeds populairder en recyclen is de normaalste zaak van de wereld. Veel mensen houden ook nauwlettend in de gaten wat hun energieverbruik is. Het gevolg hiervan is dat energieneutrale huizen sinds de laatste tijd een opkomend fenomeen zijn. Een goed energieneutraal huis kan namelijk een energieverbruik van nul op de energiemeter realiseren.

 

Grip op uw energielabel | Energiecontrol NL

Uw huis gemakkelijk energiezuiniger maken

Als jij ook oren hebt naar het reduceren van je energieverbruik dan moet je er wel rekening mee houden dat dit vraagt om een investering. Het grote voordeel is dat de investering zich razendsnel terugverdient. Er zijn verschillende manieren om te investeren. Wanneer je jouw bestaande huis wilt laten verbouwen is er dus een renovatieplan nodig. Het is belangrijk dat je een aantal punten in overweging neemt. Je huis kan namelijk op verschillende manieren worden geïsoleerd. Vloerisolatie is ideaal om de kou vanuit de kruipkelder tegen te houden. Hierdoor heb je geen last meer van een koude vloer en kan je comfortabel zonder schoenen door jouw huis lopen.

Met spouwmuurisolatie zorg je ervoor dat de koude snijdende wind buiten blijft. De isolatie zorgt er ook voor dat de warmte niet via de muren kan ontsnappen. En ook kan je kiezen om te investeren in dakisolatie. Dakisolatie zorgt er net zoals de andere isolaties voor dat de warmte niet kan ontsnappen. Maar een groot bijkomend voordeel is dat dakisolatie er ook voor zorgt dat de zomerse warmte buiten blijft. Je huis heeft dus altijd de perfecte temperatuur.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

Dakisolatie

De benodigde investering voor een energie neutraal huis

De benodigde investering die je apart moet leggen om jouw huis energie zuinig te maken verschilt enorm. Het ligt er namelijk aan van welk bouwjaar de woning is en wat er al gedaan is qua isolatie. Wanneer je van plan bent om nog jaren in je huis te blijven wonen dan zijn de kosten altijd terug te verdienen. Maar wanneer jouw huis helemaal verbouwd moet worden is het misschien verstandiger om een nieuwbouwwoning te kopen.

Toch kiezen mensen met een ouder huis voor isolatie zodat ze prettiger en comfortabeler kunnen wonen. Het energie verbruik wordt gereduceerd maar is nog wel boven nul. Naast vloer-, spouwmuur- en dakisolatie is het ook verstandig om te investeren in zonnepanelen. De zonnepanelen leveren namelijk energie op die je zelf kunt gebruiken. Op deze manier verminder je jouw verbruik en maak je jouw huis aantrekkelijker voor de verkoop. Ben je benieuwd naar welke manieren interessant voor je kunnen zijn? Neem dan contact op met één van onze deskundigen.

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts