Blog

Jouw energielabel verbeteren!

Een energielabel is een keurmerk voor de woning. Het kan bij de verkoop van het huis belangrijk zijn welk energielabel jouw huis precies heeft. Maar waarom is het energielabel verder belangrijk? Wat zijn de voordelen van het verbeteren van het energielabel en hoe verbetert je het energielabel? In deze blog lees je wat het energielabel precies is en hoe het label verbetert kan worden.

Grip op uw energielabel | Energiecontrol NL

Wat is een energielabel precies?

Een energielabel geeft aan hoe milieuvriendelijk, energiebesparend en zuinig een product is. Maar er wordt niet voor elk product een label gegeven. Er worden alleen energie labels gegeven voor elektrische apparaten, auto’s, lampen en gebouwen. Wij gaan het nu hebben over de labels voor gebouwen. Sinds 2015 worden er voor woningen (voorlopige) energie labels uitgegeven voor huizen. Het is echter pas noodzakelijk om een energielabel te hebben op het moment dat je jouw huis wilt verkopen. 

Heb je geen energielabel bij verkoop, dan riskeer je een boete van €405. Dit wil je natuurlijk niet! Op zoekuwenergielabel.nl kun je kijken welk voorlopig energielabel het huis heeft. Wanneer je bijvoorbeeld net jouw vloer hebt laten isoleren, kun je hiervoor een definitief energielabel aanvragen. Dit kun je doen door in te loggen met jouw DigiD op Energielabelvoorwoningen.nl. Vervolgens controleer je de gegevens en pas je het aan wanneer nodig. De tool kan vragen om een (digitaal) bewijs. Selecteer daarna een erkend deskundige die jouw gegevens op afstand kan controleren.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Dakisolatie

Hoe kan het energielabel voor woningen verbeterd worden?

Vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie zijn de beste manieren om een grote sprong te maken op de energielabel ladder. Het isoleren van jouw woning is een investering die in korte tijd terug verdiend kan worden. Het huis is na isolatie meer waard en je betaalt flink minder aan de energieleverancier, win-win! Een tweede manier om het energielabel van jouw huis te verbeteren is door middel van zonnepanelen. Zelf energie opwekken is beter dan dat de energieleverancier het doet via niet-duurzame bronnen. Het duurt zeven tot acht jaar voordat je de investering van de zonnepanelen terug hebt verdiend, daarna leveren de zonnepanelen alleen maar geld op. Heb nog een oude cv-ketel? Dan kan het een goed idee zijn om deze te vervangen door een warmtepomp. Een oude cv-ketel verbruikt veel energie en is niet duurzaam. Het vervangen van de cv-ketel kan veel geld besparen op de energierekening en levert een beter energielabel op. Een warmtepomp is een goed alternatief voor de traditionele verwarmingsketel.

Wil je graag een beter energielabel en flink geld besparen? Laat jouw huis dan isoleren, laat zonnepanelen installeren en laat een warmtepomp installeren door Energiecontrol NL.

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts