Blog

Energie besparen op kantoor

Zonder energie kan jouw bedrijf niet draaien. Op kantoor gebruiken we voor veel verschillende dingen energie, namelijk: computers, wifi-routers, printers, verlichting, verwarming en niet geheel onbelangrijk het koffiezetapparaat Vanwege corona zijn we volop thuis gaan werken. Hierdoor zijn de energiekosten binnen jouw bedrijf ook flink gedaald. Maar hoe kan jouw bedrijf ook energie blijven besparen in de toekomst? Door onderstaande tips te volgen bespaar je niet alleen op jouw energiekosten, je draagt hiermee ook jouwsteentje bij aan een groenere organisatie.

Energie besparen op het kantoor

Vier tips om energie te besparen op kantoor

1.Maak gebruik van daglicht
Ten eerste is het belangrijk om veel daglicht te hebben in kantoor ruimtes. Natuurlijk licht zorgt er namelijk voor dat werknemers zich optimaal kunnen focussen. Bovendien zorgen ramen die open kunnen voor een goede ventilatie in het kantoorpand. Dit bevordert de concentratie en productiviteit van het personeel.

2. Ledverlichting plaatsen
Komt er niet veel daglicht binnen in uw kantoor, dan is het belangrijk om eens te kijken naar de huidige verlichting. Dan is het belangrijk om eens te kijken naar uw reeds geïnstalleerde verlichting. Veelal wordt er nog gebruik gemaakt van de conventionele lamp. Deze lampen verliezen 90% van de energie aan warmte en zorgen ervoor dat de energiekosten erg oplopen. Daarentegen is ledverlichting niet alleen velen malen energiezuiniger, het is ook verplicht voor bedrijven. Bij een ledlamp wordt de energie maximaal benut én is de gemiddelde levensduur 25 tot 50 keer hoger. Binnen 0,5 tot 2 jaar heb je de lage investering terugverdiend.

Wil je helemaal slim te werk gaan? Maak dan gebruik van bewegingssensoren. Zo vergeet je nooit het licht uit te doen en wordt er niet onnodig energie verspild. Dit geldt natuurlijk helemaal voor de kleine ruimtes die niet vaak worden bezocht, zoals het toilet, vergaderruimtes of berging.

3. Stroom volledig uitschakelen
Het is belangrijk om de stroom, buiten werktijd, volledig uit te schakelen. Een apparaat dat uitgeschakeld is maar de stekker nog in het stopcontact heeft zitten, verbruikt namelijk nog steeds een beetje energie. Ook kan je jouw elektrische apparaten aansluiten op een tijdschakelaar. Zo schakelt de energietoevoer naar apparaten in tijdens de ochtenduren en wordt deze weer geblokkeerd in de avonduren.

4. Blijf gedeeltelijk thuiswerken
We zijn er inmiddels allemaal al op ingesteld, thuiswerken. In de toekomst zal thuiswerken niet verdwijnen en het is verstandig om hier als bedrijf over na te denken. Het is namelijk geen verkeerd idee om jouw werknemers deels thuis te laten werken. Hoe vaak jij jouw werknemers thuis moet laten werken, verschilt per bedrijf, baan en persoonlijke voorkeuren. Thuiswerken heeft veel voordelen: het verlaagt jouw energierekening, bespaart je werknemers reistijd en is ook nog eens goed voor het milieu.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

Bus Energie Control

Ga aan de slag!

Een paar handige tips kunnen jouw energierekening flink laten dalen. Wil je 100% energiezuinig te werk gaan? Kies voor extra energiebesparende maateregelen, zoals een investering in zonnepanelen, goede isolatie, warmtepompen of laadpalen. Energiecontrol Duurzaam Advies biedt al deze diensten aan en helpt je graag verder met het verduurzamen van jouw organisatie!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts