fbpx

Zonder energie kan uw bedrijf niet draaien. Op kantoor gebruiken we voor veel verschillende dingen energie, namelijk: computers, wifi-routers, printers, verlichting, verwarming en niet geheel onbelangrijk het koffiezetapparaat Vanwege corona zijn we volop thuis gaan werken. Hierdoor zijn de energiekosten binnen uw bedrijf ook flink gedaald. Maar hoe kan uw bedrijf ook energie blijven besparen in de toekomst? Door onderstaande tips te volgen bespaart u niet alleen op uw energiekosten, u draagt hiermee ook uw steentje bij aan een groenere organisatie.

Vier tips om energie te besparen op kantoor

1.Maak gebruik van daglicht
Ten eerste is het belangrijk om veel daglicht te hebben in kantoor ruimtes. Natuurlijk licht zorgt er namelijk voor dat werknemers zich optimaal kunnen focussen. Bovendien zorgen ramen die open kunnen voor een goede ventilatie in het kantoorpand. Dit bevordert de concentratie en productiviteit van uw personeel.

2. Ledverlichting plaatsen
Komt er niet veel daglicht binnen in uw kantoor, dan is het belangrijk om eens te kijken naar de huidige verlichting. Dan is het belangrijk om eens te kijken naar uw reeds geïnstalleerde verlichting. Veelal wordt er nog gebruik gemaakt van de conventionele lamp. Deze lampen verliezen 90% van de energie aan warmte en zorgen ervoor dat uw energiekosten erg oplopen. Daarentegen is ledverlichting niet alleen velen malen energiezuiniger, het is ook verplicht voor bedrijven. Bij een ledlamp wordt de energie maximaal benut én is de gemiddelde levensduur 25 tot 50 keer hoger. Binnen 0,5 tot 2 jaar heeft u de lage investering terugverdiend.

Wilt u helemaal slim te werk gaan? Maak dan gebruik van bewegingssensoren. Zo vergeet u nooit het licht uit te doen en wordt er niet onnodig energie verspild. Dit geldt natuurlijk helemaal voor de kleine ruimtes die niet vaak worden bezocht, zoals het toilet, vergaderruimtes of berging.

3. Stroom volledig uitschakelen
Het is belangrijk om de stroom, buiten werktijd, volledig uit te schakelen. Een apparaat dat uitgeschakeld is maar de stekker nog in het stopcontact heeft zitten, verbruikt namelijk nog steeds een beetje energie. Ook kan u uw elektrische apparaten aansluiten op een tijdschakelaar. Zo schakelt de energietoevoer naar apparaten in tijdens de ochtenduren en wordt deze weer geblokkeerd in de avonduren.

4. Blijf gedeeltelijk thuiswerken
We zijn er inmiddels allemaal al op ingesteld, thuiswerken. In de toekomst zal thuiswerken niet verdwijnen en het is verstandig om hier als bedrijf over na te denken. Het is namelijk geen verkeerd idee om uw werknemers deels thuis te laten werken. Hoe vaak u uw werknemers thuis moet laten werken, verschilt per bedrijf, baan en persoonlijke voorkeuren. Thuiswerken heeft veel voordelen: het verlaagt uw energierekening, bespaart uw werknemers reistijd en is ook nog eens goed voor het milieu.

Ga aan de slag!

Een paar handige tips kan uw energierekening flink laten dalen. Wilt u 100% energiezuinig te werk gaan? Kies voor extra energiebesparende maateregelen, zoals een investering in zonnepanelen, goede isolatie, warmtepompen of laadpalen. Energiecontrol NL biedt al deze diensten aan en helpt u graag verder met het verduurzamen van uw organisatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.