fbpx

Vloerisolatie is een uitstekende oplossing om zo te besparen op de energierekening. Het zorgt ervoor dat de warmte beter binnen blijft en er geen kou meer door de vloer naar binnen kan komen. Het isoleren van de vloer zorgt dan ook voor meer comfort en een aangenamere binnentemperatuur die een stuk makkelijker te regelen is. Vloerisolatie wordt vaak toegepast via de kruipruimte, heeft u deze niet, dan is vloerisolatie alsnog mogelijk. Voor het isoleren van een vloer zonder kruipruimte zijn er verschillende mogelijkheden om zo ook te kunnen profiteren van de vele voordelen die vloerisolatie met zich mee brengt. 

Verschillende mogelijkheden van vloerisolatie zonder kruipruimte

Als er geen kruipruimte aanwezig is, maar u wilt wel graag vloerisolatie toepassen in uw woning, dan zijn er verschillende opties en mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om doormiddel van een isolerende ondervloer de warmte beter binnen te houden. Bij een ondervloer is het belangrijk dat deze een zo hoog mogelijke isolatiewaarde heeft. Door een hoge isolatiewaarde kan de warmte beter binnen worden gehouden en de kou blijft dan goed buiten. Met een isolerende ondervloer kunt u dan ook prima besparen op de energiekosten. Wilt u daarnaast ook geluid dempen, dan is het van belang dat de ondervloer ook geluiddempende eigenschappen heeft. Vochtwerende folie is ook een uitstekende toevoeging voor als u last heeft van optrekkend vocht onder de vloer. Een isolerende ondervloer zorgt dus voor een aangenamere binnentemperatuur, goede geluidsisolatie en voorkomt vochtproblemen in uw woning.

Naast een isolerende ondervloer is het ook mogelijk om een zwevende vloer toe te passen als u vloerisolatie wilt en er geen kruipruimte aanwezig is. Een zwevende dekvloer is een extra laag die tussen de basisvloer en het parket, laminaat of de vloerbedekking zit. Met een zwevende dekvloer kan het contactgeluid worden gedempt en tevens houdt het de warmte goed vast. Om de warmte zo goed mogelijk binnen te houden kan er het beste gebruik worden gemaakt van stijf isolatiemateriaal. Dit kan onder andere met EPS platen of PUR platen.

Laat de vloerisolatie uitvoeren door een professioneel bedrijf

Bent u van plan om vloerisolatie toe te passen in uw woning en dat zonder te beschikken over een kruipruimte? Schakel dan een ervaren en professioneel bedrijf in. Bij vloerisolatie zonder kruipruimte moet er vaak net wat meer gebeuren dan bij gewone vloerisolatie. Vloerisolatie doormiddel van een isolerende ondervloer of zwevende vloer kan het beste worden gecombineerd met een nieuwe vloer. De vloer moet er namelijk helemaal uit om deze vormen van vloerisolatie uit te kunnen voeren. Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden van vloerisolatie zonder kruipruimte? Neem dan gerust contact op met de experts van Energie Control. Wij helpen u graag verder met een duurzamere woning!