fbpx

Hebt u een elektrische auto, dan moet deze natuurlijk worden opgeladen. Het opladen van een elektrische auto gaat door middel van een speciale laadpaal. Dit kan tegenwoordig bij diverse publieke oplaadpunten, maar de auto staat vaak het langst stil bij huis. Een eigen elektrische laadpaal bij huis is dan een goede keuze om zo niet met een lege accu komen te staan.

Een laadpaal bij huis is ideaal voor als u een elektrische auto rijdt. De auto laadt namelijk het beste op als de auto langer stil staat. Met een eigen laadpaal bij huis hebt u altijd de mogelijkheid om de auto op te laden en is deze plek nooit bezet door andere auto’s.

De voordelen van een eigen laadpaal bij huis

Wel zo handig, uw eigen elektrische laadpaal bij huis. Het brengt dan ook voordelen met zich mee als u er voor kiest om een laadpaal bij uw woning te laten plaatsen. Door thuis een elektrische laadpaal neer te zetten, bent u niet aangewezen op de openbare oplaadpunten. U kunt uw auto altijd bij huis opladen en zo beschikt u altijd over een opgeladen auto als u van huis vertrekt.

Is er op het werk geen mogelijkheid tot elektrisch opladen van uw auto? Dan is een laadpaal bij huis een echte must. U kunt dan van thuis naar werk en weer terug geheel elektrisch rijden.

Bij iedere elektrische auto is de actieradius anders. Deze is van belang als u een elektrische auto op wilt laden. Als de actieradius te klein is voor het afleggen van een bepaalde afstand, en er onderweg geen mogelijkheid is tot opladen, dan is een laadpaal bij huis een echte must. U kunt zo veel makkelijker van a naar b komen zonder dat u tussendoor de auto op moet laden. Zo hoeft u zich hier onderweg geen zorgen over te maken en kunt u met een gerust hart en een volgeladen auto de weg op.

Een elektrisch laadstation thuis laten plaatsen

De aanschaf van een elektrisch laadstation bij huis kan erg verschillen. De prijzen hiervan zijn grofweg tussen de 600 en 1200 euro. Het hangt er vanaf welk merk en welk type laadstation u kiest, hoeveel u er in totaal aan kwijt bent. Daarnaast moet de laadpaal natuurlijk ook worden geïnstalleerd. Het hangt van de locatie van de laadpaal af hoeveel u dit gaat kosten. Een laadpaal inclusief de installatie ligt ongeveer tussen de 700 en 2000 euro. Echter kunt u deze kosten wel weer terugverdienen. Iedere keer de auto opladen bij een openbaar laadpunt kost ook geld. De terugverdientijd bedraagt ongeveer 5 tot 10 jaar als u een elektrisch laadstation bij huis laat plaatsen.

Wilt u graag meer informatie over het laten installeren van een laadpaal bij huis? Energie Control helpt u graag verder en kan u voorzien van advies op maat. Ook kunt u bij ons een offerte aanvragen, deze is gratis en vrijblijvend!