Blog

Een elektrische laadpaal voor thuis

Heb je een elektrische auto? Dan moet deze natuurlijk worden opgeladen. Het opladen van een elektrische auto gaat door middel van een speciale laadpaal. Dit kan tegenwoordig bij diverse publieke oplaadpunten, maar de auto staat vaak het langst stil bij huis. Een eigen elektrische laadpaal bij huis is dan een goede keuze om zo niet met een lege accu komen te staan.

Een laadpaal bij huis is ideaal voor als je een elektrische auto rijdt. De auto laadt namelijk het beste op als de auto langer stil staat. Met een eigen laadpaal bij huis heb je altijd de mogelijkheid om de auto op te laden en is deze plek nooit bezet door andere auto’s.

Laadpaal aan huis | Energiecontrol NL

De voordelen van een eigen laadpaal bij huis

Wel zo handig, een eigen elektrische laadpaal bij huis. Het brengt dan ook voordelen met zich mee als je er voor kiest om een laadpaal bij jouw woning te laten plaatsen. Door thuis een elektrische laadpaal neer te zetten, ben je niet aangewezen op de openbare oplaadpunten. Je kunt jouw auto altijd bij huis opladen en zo beschik je altijd over een opgeladen auto als je van huis vertrekt.

Is er op het werk geen mogelijkheid tot elektrisch opladen van jouw auto? Dan is een laadpaal bij huis een echte must. Je kunt dan van thuis naar werk en weer terug geheel elektrisch rijden.

Bij iedere elektrische auto is de actieradius anders. Deze is van belang als je een elektrische auto op wilt laden. Als de actieradius te klein is voor het afleggen van een bepaalde afstand, en er onderweg geen mogelijkheid is tot opladen, dan is een laadpaal bij huis een echte must. Je kunt zo veel makkelijker van a naar b komen zonder dat je tussendoor de auto op moet laden. Zo hoef je je hier onderweg geen zorgen over te maken en kun je met een gerust hart en een volgeladen auto de weg op.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

Laadpalen Energiecontrol NL

Een elektrisch laadstation thuis laten plaatsen

De aanschaf van een elektrisch laadstation bij huis kan erg verschillen. De prijzen hiervan zijn grofweg tussen de 600 en 1200 euro. Het hangt er vanaf welk merk en welk type laadstation je kiest, hoeveel u er in totaal aan kwijt bent. Daarnaast moet de laadpaal natuurlijk ook worden geïnstalleerd. Het hangt van de locatie van de laadpaal af hoeveel je dit gaat kosten. Een laadpaal inclusief de installatie ligt ongeveer tussen de 700 en 2000 euro. Echter kun je deze kosten wel weer terugverdienen. Iedere keer de auto opladen bij een openbaar laadpunt kost ook geld. De terugverdientijd bedraagt ongeveer 5 tot 10 jaar als je een elektrisch laadstation bij huis laat plaatsen.

Wil je graag meer informatie over het laten installeren van een laadpaal bij huis? Energiecontrol helpt je graag verder en kan je voorzien van advies op maat. Ook kun je bij ons een offerte aanvragen, deze is gratis en vrijblijvend!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts