fbpx

Op de daken van de Soweco-gebouwen aan de Plesmanweg liggen sinds kort zonnepanelen. “Het zijn er 230. Nog dit jaar moeten het er 500 worden. Daarmee lopen we in voorop”, zegt algemeen directeur Reinier van Broekhoven niet zonder trots. Vooral dankzij een fikse subsidie van het rijk zijn de zonnepanelen in drie jaar terugverdiend, voorziet hij. “We investeren, besparen en wekken op duurzame wijze energie op. Soweco is dus spekkoper.” Maar dat is niet het enige. “We dragen zo ook uit dat we verantwoord maatschappelijk ondernemen. De vele bedrijven waarmee we zaken doen vinden dat ook belangrijk.”

Gedaantewisseling

De zonnepanelen staan symbool voor de gedaantewisseling die de sociale werkvoorziening doormaakt. De zon schijnt weer voor Soweco. Het werkbedrijf, dat gekoppeld is aan de gemeenschappelijke regeling van en vijf buurgemeenten, boert beter dan verwacht. Volgens de jaarrekening over 2015 werd op een omzet van 11,6 miljoen euro 2,8 miljoen winst gemaakt. Dat is 1,2 miljoen meer dan begroot. Hogere opbrengsten van productiewerk, dienstverlening en stijgende huurinkomsten hebben voor het betere resultaat gezorgd.

Trendbreuk

Daardoor hoeven gemeenten minder bij te passen: een trendbreuk, want Soweco stond jarenlang synoniem voor oplopende miljoenenverliezen. De zes deelnemende gemeenten moesten als enige aandeelhouders tandenknarsend de tekorten aanvullen. Om die reden wilden Rijssen-Holten en Hellendoorn zelfs – na veertig jaar – uit de gemeenschappelijke regeling stappen. Die poging strandde. Een half jaar geleden waren raadsleden in Rijssen-Holten opnieuw ‘helemaal klaar’ met Soweco, vanwege de verliezen. Er zou sprake zijn van ‘wanbeleid’. Directeur Van Broekhoven spreekt de bijtende kritiek met klem tegen. “Er klopt helemaal niets van. Soweco presteert juist goed. Zeker in vergelijking met andere socialewerkvoorzieningen. Onderzoek heeft dat aangetoond.” En: “Rijssen-Holten en Hellendoorn zijn er inmiddels wel achter dat ze het zelf niet beter en goedkoper kunnen.” Maar de kritiek zal toch wel ergens op zijn gebaseerd? Van Broekhoven: “Het probleem is dat de rijksbijdrage aan gemeenten ontoereikend is om de lonen van de mensen in de sociale werkvoorziening te bekostigen. Gemeenten schuiven het geld door naar Soweco, maar er resteert dan een tekort van 5 miljoen.”

Wegpoetsen

Met de onverwacht hoge winst van het werkbedrijf heeft Soweco ongeveer de helft van het tekort weg weten te poetsen. De zes gemeenten moeten dus nog steeds bijbetalen. Ook in de toekomst. “Alles compenseren is een onmogelijke opgave”, zegt Van Broekhoven. Om kosten te drukken waren er de afgelopen jaren diverse reorganisaties. Daarbij is flink gesneden in de overhead (kantoorpersoneel, begeleiders, leidinggevenden en dergelijke) De directeur: “Toen ik hier zes jaar geleden begon werkten er 120 mensen, nu nog 75.” Aan de andere kant probeert Soweco zoveel mogelijk extra inkomsten te genereren. Een voorbeeld daarvan is Matrix, waarbij ‘overbodige’ ruimtes in Soweco- gebouwen aan de Plesmanweg worden verhuurd aan bedrijven. “Een zeer succesvol project. Ruim 90 procent is verhuurd. In de toren zelfs 98 procent. Tegen commercieel tarief”, benadrukt de directeur. Het levert Soweco jaarlijks ruim een half miljoen aan huurinkomsten op. Veertig bedrijven hebben zich inmiddels op het uitgestrekte terrein gevestigd. In allerlei branches, variërend van bakkerij tot advocatenkantoor, van fitnesscentrum tot transportbedrijf. “We kunnen deze bedrijven allerlei faciliteiten bieden, zoals receptie, ICT, post en administratie. We hebben een prima bedrijfsrestaurant en als de hond van de baas tussen de middag moet worden uitgelaten, kunnen wij dat ook verzorgen.”

Matrix

De vertrouwde naam Soweco is van het hoofdkantoor gehaald en vervangen door Matrix. “De bedrijven die hier zitten hebben een eigen identiteit, willen zich liever niet afficheren met een sociale werkvoorziening”, verklaart Van Broekhoven met enige schroom. Want Soweco richt zich juist met volle overtuiging op mensen met een arbeidsbeperking. “Groepen die veelal aan de kant staan in de samenleving en niet voor regulier werk in aanmerking komen, maar wel capaciteiten hebben. We willen wat voor hen betekenen. Door te coachen, hen op te leiden en ervoor te zorgen dat ze ervaring opdoen. Een deel stroomt toch door naar een betaalde baan bij een bedrijf. Dat maakt deze mensen onwaarschijnlijk gelukkig.” De kritiek klopt niet. Soweco presteert juist heel goed.