fbpx

Wanneer u last heeft van te hoge stookkosten, is het voor u misschien interessant om spouwmuurisolatie te overwegen. Spouwmuurisolatie is zowel goed voor het milieu, als voor uw eigen portemonnee. Bij een spouwmuurisolatie wordt uw spouw opgevuld met isolatiemateriaal, waardoor u beter in staat bent uw huis te isoleren. Bij Energiecontrol NL is dit al binnen één dag gerealiseerd.

Een verhoging van het wooncomfort

Wanneer u uw spouwmuren laat isoleren, bent u tijdens koudere dagen beter in staat om uw huis warm te houden. Dit zorgt ervoor dat u niet continu uw verwarming hoeft aan te zetten. Door het isoleren van uw spouwmuur ontsnapt er geen warmte meer via de muren van uw woning, hierdoor hoeft u veel minder te stoken en blijft uw huis aangenaam warm tijdens koude dagen. Tijdens de warme dagen helpt de spouwmuurisolatie er ook voor om uw huis koel te houden. Het is voor de warme buitenlucht dan onmogelijk om via de muren uw woning binnen te komen.

Het levert u geld op

Veel mensen laten hun spouwmuren isoleren, omdat het hen geld oplevert. Eerder werd al aangegeven dat de stookkosten aanzienlijk dalen wanneer uw spouwmuren geïsoleerd zijn. Onderzoek wijst uit dat spouwmuurisolatie jaarlijks gemiddeld €300 tot €600 bespaard op uw energierekening. Met dit gegeven verdient u uw spouwmuurisolatie gemiddeld binnen 2 tot 4 jaar terug.

Naast dat de investering snel is terug verdiend, verhoogt spouwmuurisolatie ook de waarde van uw woning. Het energielabel van uw woning verbetert immers, wat inhoudt dat uw huis energiezuiniger is. Wanneer u uw huis wilt gaan verkopen zal dit geïnteresseerden dus kunnen overtuigen om voor uw huis te kiezen.

Goed voor uw gezondheid

Met spouwmuurisolatie bent u beter in staat om de temperatuur in uw huis constant te houden. Dit zorgt voor veel minder temperatuurschommelingen. Daarnaast zorgt de spouwmuurisolatie voor een lagere luchtvochtigheid binnenshuis. Dit zorgt ervoor dat schimmels minder makkelijk de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Hierdoor draagt spouwmuurisolatie indirect bij aan een gezond klimaat in uw huis.

Spouwmuurisolatie door Energiecontrol NL

Bent u overtuigd door de voordelen van spouwmuurisolatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Energiecontrol NL om meer informatie in te winnen. Wij helpen u graag bij uw spouwmuurisolatie. Ook wanneer u aanvullende informatie wenst, kunt u ons vrijblijvend benaderen.