fbpx

Dakisolatie is een vorm van isolatie die veel wordt toegepast op woningen, dit is dan ook niet voor niets. Het laten isoleren van uw dak brengt namelijk veel voordelen met zich mee die dakisolatie erg aantrekkelijk maken. Zo zorgt u er allereerst voor dat de waarde van het huis stijgt. Dit heeft dan weer grote voordelen bij de verkoop van uw woning. Daarnaast brengt dakisolatie ook meer wooncomfort met zich mee, de warmte blijft namelijk beter binnen en zo kan de binnentemperatuur beter worden gereguleerd. Door te kiezen voor dakisolatie, voorkomt u tocht in huis en is de temperatuur en het klimaat binnen een stuk aangenamer. En misschien wel een van de grootste voordelen van het laten isoleren van uw dak, is dat het zorgt voor lagere energiekosten. U kunt dus flink besparen op uw energierekening, en dit met alleen dakisolatie. Doordat er geen warmte meer verloren gaat via het dak, hoeft u minder te stoken om het warm te houden in huis. Hierdoor verbruikt u dus minder energie en zo gaan de kosten aanzienlijk omlaag. 

Welke materialen worden gebruikt van dakisolatie?

Dakisolatie is zeker de moeite waard, u kunt de investering namelijk snel terugverdienen en op een langere termijn kunt u zeker flink geld mee besparen. Er zijn verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt bij dakisolatie. Het verschilt onder andere per woning, welk isolatiemateriaal het beste kan worden gebruikt. Zo kan dakisolatie worden uitgevoerd met glaswol, dit is vooral erg geschikt bij hellende daken. Het is gemakkelijk in verschillende maten te snijden en doordat het samen te drukken is, kan het gemakkelijk in alle hoeken en gaten van het dak worden bevestigd. Daarnaast kan glaswol ook in het dak gespoten worden, de structuur is dan wolachtig en erg fijn.

Naast glaswol is gespoten PUR ook een populair isolatiemateriaal wat veel bij dakisolatie wordt gebruikt. Dit kan in allerlei diktes worden aangebracht en vult het dak naadloos op met topkwaliteit isolatiemateriaal. Ook is PIF isolatiefolie een veel gebruikt materiaal, dit is een meerlaagse isolatiefolie bestaande uit meerdere lagen van aluminiumfolie met daartussen luchtkussens. Zo zijn er nog meer isolatiematerialen die worden toegepast bij dakisolatie en voor iedere woning en voor ieder dak is een ander isolatiemateriaal geschikt.

Uw dak goed en snel laten isoleren

Als u uw dak laat isoleren, dan kunt u op den duur veel geld besparen op uw energierekening. Dakisolatie vraagt wel enige investering, maar dit geldt haalt u er eenvoudig weer uit. Dit komt doordat dakisolatie zorgt voor besparen op de energiekosten, en zo heeft u de investering weer gemakkelijk terugverdient. Het isoleren van uw dak brengt dus veel voordelen met zich mee en zo wordt de keuze erg gemakkelijk. Wilt u uw dak goed laten isoleren en met het beste kwaliteit isolatiemateriaal? Neem dan contact op met Energie Control, daarnaast kunt u ook eenvoudig online via onze website een vrijblijvende offerte aanvragen!