Dakisolatie

Isoleren met dakisolatie

Dakisolatie is één van de meest rendabele manieren om energie te besparen. Niet alleen bespaar je veel geld op je energierekening, maar ook blijft je woning in de koude wintermaanden heerlijk warm. In de zomer zorgt dakisolatie er juist voor dat de hitte niet zo snel naar binnen trekt, waardoor het juist lekker koel blijft. Met dakisolatie verhoog je dus het hele jaar door je wooncomfort! Wil jij jouw woning beter isoleren met dakisolatie? Vraag dan de experts van Energiecontrol Duurzaam Advies!
Dakisolatie montage door Energie Control

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is het bedekken van je dak met isolatiemateriaal. Op deze manier houd je de warmte in huis en bespaar je op je energierekening

Dakisolatie kan op verschillende soorten daken worden uitgevoerd: je kunt de binnen- en buitenkant van een schuin dak isoleren, maar ook een plat dak en de zoldervloer kan je laten isoleren.

Interesse in dakisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

De juiste isolatie voor iedere situatie

Welke soorten dakisolatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakisolatie. Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw woning, is afhankelijk van het type dak en je woonsituatie. De adviseurs van Energiecontrol Duurzaam Advies kijken altijd naar jouw woning en op basis daarvan krijg je een advies voor het beste isolatiemateriaal. Vaak zijn er ook meerdere keuzes mogelijk. Bij Energiecontrol werken wij met de volgende isolatiematerialen:

Kingspan

Therma TW50 spouwplaten van Kingspan Insulation zijn ideaal voor het isoleren van dak. Deze platen zijn heel dun, waardoor er kostbare ruimte wordt bespaard in vergelijking met andere traditionele isolatiematerialen. Daarnaast zijn de Kingspan Therma TW 50 PIR hardschuimen spouwplaten met een vezelvrije kern zeer goed bestemd tegen vocht. Door het blijvende thermische rendement, goede isolatie eigenschappen en het lage gewicht is de isolatie Kingspan Therma TW50 spouwplaat makkelijk te verwerken en monteren.

Isovlas

Een ander materiaal wat wij ook gebruiken voor dakisolatie is Isovlas. Isovlas bouwisolatie is optimaal temperatuur- en vochtregulerend, omdat het gemaakt is van natuurlijke vlasvezels die hun natuurlijke vocht- en temperatuur regulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Isovlas zorgt voor wooncomfort en een optimaal leefklimaat.

Dakisolatie | Energiecontrol

Dakisolatie laten aanbrengen door Energiecontrol Duurzaam Advies

Wil jij dakisolatie laten plaatsen in jouw woning? Energiecontrol Duurzaam Advies helpt je hier graag bij! Vraag vrijblijvend een offerte aan. Deze ontvang je al binnen 24-48 uur. Ook voor andere soorten isolatie, zoals dakrenovatie en vloerisolatie kan je bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Bij dakisolatie wordt er isolatiemateriaal geplaatst aan de binnenkant van het dak van je woning. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de warmte in de woning niet meer door je dak heen kan komen.

Gemiddeld bespaar je 30% met dakisolatie.

Bij woningen zonder dakisolatie verlaat namelijk ongeveer 30% van de warmte de woning via het dak. Dakisolatie zorgt ervoor dat deze warmte in de woning blijft en hierdoor zijn je stookkosten lager.

De totale kosten van dakisolatie zijn per situatie verschillend. Doorgaans kan je uitgaan van een prijs tussen de €45,- en €60,- per vierkante meter. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kan je eenvoudig een offerte aanvragen bij Energiecontrol Duurzaam Advies.

Ja. Als particulier kan je een subsidie aanvragen voor de dakisolatie van je woning. Dit is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Top ervaring !

‘’Vanaf het eerste moment werd ik bij hand genomen en werd er een dakplan gemaakt. Op aanraden van energiecontrol gekozen voor 14 panelen met Enphase miro omvormers. Montage is netjes verlopen. Ik zal energiecontrol zeker aanraden !’’  Tim – Haaksbergen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien