Dakisolatie

Isoleren met dakisolatie

Dakisolatie is één van de meest rendabele manieren om energie te besparen. Niet alleen bespaar je veel geld op je energierekening, maar ook blijft je woning in de koude wintermaanden heerlijk warm. In de zomer zorgt dakisolatie er juist voor dat de hitte niet zo snel naar binnen trekt, waardoor het juist lekker koel blijft. Met dakisolatie van Energie Control NL verhoog je dus het hele jaar door je wooncomfort! Wil jij jouw woning beter isoleren met dakisolatie?

Dakisolatie montage door Energie Control

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een methode om warmteverlies in een woning te verminderen. Het doel van dakisolatie is om warmte binnen te houden tijdens koude wintermaanden. Door de dak van je woning te isoleren creëer je een aangenamer binnenklimaat en bespaar je tegelijkertijd om jouw energierekening. 

Dakisolatie kan op diverse manieren uitgevoerd worden. Het isolatiemateriaal kan aan de binnenkant van het dak, direct onder de dakbedekking of bovenop het dakbeschot aangebracht worden. Dit is afhankelijk van het soort dak. 

Voor dakisolatie zijn er verschillende isolatiesoorten die gebruikt worden. Zo is het mogelijk om minerale wol, glaswol, steenwol EPS, XPS, PIR of PUR te gebruiken. Iedere isolatiesoort heeft zijn eigen eigenschappen en zijn geschikt voor verschillende daktypes.

Dakisolatie biedt diverse voordelen zoals het verlagen van energiekosten, het verbeteren van wooncomfort en een constantere binnentemperatuur. Daarnaast verlaag je de uitstoot van de CO2-uitstoot voor het verwarmen van je woning.

Interesse in dakisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

De juiste isolatie voor iedere situatie

Welke soorten dakisolatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakisolatie. Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw woning, is afhankelijk van het type dak en je woonsituatie. De adviseurs van Energiecontrol Duurzaam Advies kijken altijd naar jouw woning en op basis daarvan krijg je een advies voor het beste isolatiemateriaal. Vaak zijn er ook meerdere keuzes mogelijk. Bij Energiecontrol werken wij met de volgende isolatiematerialen:

Kingspan

Therma TW50 spouwplaten van Kingspan Insulation zijn ideaal voor het isoleren van dak. Deze platen zijn heel dun, waardoor er kostbare ruimte wordt bespaard in vergelijking met andere traditionele isolatiematerialen. Daarnaast zijn de Kingspan Therma TW 50 PIR hardschuimen spouwplaten met een vezelvrije kern zeer goed bestemd tegen vocht. Door het blijvende thermische rendement, goede isolatie eigenschappen en het lage gewicht is de isolatie Kingspan Therma TW50 spouwplaat makkelijk te verwerken en monteren.

Isovlas

Een ander materiaal wat wij ook gebruiken voor dakisolatie is Isovlas. Isovlas bouwisolatie is optimaal temperatuur- en vochtregulerend, omdat het gemaakt is van natuurlijke vlasvezels die hun natuurlijke vocht- en temperatuur regulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Isovlas zorgt voor wooncomfort en een optimaal leefklimaat.

Dakisolatie | Energiecontrol

Dakisolatie laten aanbrengen door Energiecontrol Duurzaam Advies

Wil jij je woning laten isoleren met dakisolatie? Energie Control NL helpt je graag verder! Vraag een vrijblijvende offerte aan. Deze ontvang je al binnen 24 tot 48 uur. Ook voor andere soorten woningisolatie, zoals spouwmuurisolatie en vloerisolatie ben je bij ons op de juiste plek! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Bij dakisolatie wordt er isolatiemateriaal geplaatst aan de binnenkant van het dak van je woning. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de warmte in de woning niet meer door je dak heen kan komen.

Gemiddeld bespaar je 30% met dakisolatie.

Bij woningen zonder dakisolatie verlaat namelijk ongeveer 30% van de warmte de woning via het dak. Dakisolatie zorgt ervoor dat deze warmte in de woning blijft en hierdoor zijn je stookkosten lager.

De totale kosten van dakisolatie zijn per situatie verschillend. Doorgaans kan je uitgaan van een prijs tussen de €45,- en €60,- per vierkante meter. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kan je eenvoudig een offerte aanvragen bij Energiecontrol Duurzaam Advies.

Ja. Als particulier kan je een subsidie aanvragen voor de dakisolatie van je woning. Dit is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Top ervaring !

4 sterren review
‘’Vanaf het eerste moment werd ik bij hand genomen en werd er een dakplan gemaakt. Op aanraden van energiecontrol gekozen voor 14 panelen met Enphase miro omvormers. Montage is netjes verlopen. Ik zal energiecontrol zeker aanraden !’’  Tim – Haaksbergen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts