Dakisolatie

Dakisolatie in Overijssel

Is jouw slaapkamer of zolder vaak erg koud en gaat er veel warmte verloren via het dak? Dan is dakisolatie misschien wel de oplossing voor jouw woning! Dakisolatie zorgt er voor dat je kunt besparen op jouw energiekosten, daarnaast brengt het nog veel meer voordelen met zich mee. Het laten isoleren van jouw dak in Overijssel kan eenvoudig en snel via Energiecontrol Duurzaam Advies. Wij komen graag bij je langs voor een gesprek, om zo alles duidelijk in kaart te brengen. Zo weten wij direct welke materialen voor welke daken (plat dak, hellend dak of schuin dak) wij nodig hebben én je komt niet voor verrassingen te staan!

Dakisolatie montage door Energie Control

Uitstekende kwaliteit dakisolatie in Overijssel

Dakisolatie kan dus op verschillende manieren worden toegepast, maar er kunnen ook diverse isolatiematerialen voor gebruikt worden. Ieder dak is anders en niet ieder isolatiemateriaal is dan ook geschikt voor elk dak. Voor een schuin of hellend dak is bijvoorbeeld een ander soort isolatie nodig dan bij een plat dak. Wij van Energiecontrol Duurzaam Advies besluiten dan ook samen met jou welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden om uw dak te isoleren. Zo kun je het dak laten isoleren met glaswol, dit is erg gemakkelijk te plaatsen en dit isolatiemateriaal is redelijk voordelig. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van PUR-schuim om zo uw dak optimaal te isoleren en te voorkomen dat er warmte verloren gaat via het dak. Het PUR-schuim kan in iedere hoek gespoten worden en vult gemakkelijk gaten op. Hierdoor krijg je naadloze dakisolatie en hierdoor is het een efficiënte vorm van dakisolatie. Daarnaast droogt PUR-schuim ook snel en hierdoor kan de dakisolatie snel worden afgerond.

Naast de twee genoemde isolatiematerialen voor dakisolatie in Overijssel, kun je ook nog kiezen voor isolatieplaten. Deze zijn beschikbaar in diverse afmetingen en ook vooral grote afmetingen, hierdoor kan de dakisolatie snel worden uitgevoerd. Bij Energiecontrol kun je kiezen uit deze verschillende isolatiematerialen voor het laten isoleren van jouw dak in Overijssel. Heb je vragen over welke isolatiematerialen het beste voor jouw woning gebruik kunnen worden? Wij adviseren je graag over welke materialen het beste passen bij het schuin dak, plat dak en hellend dak.

Interesse in dakisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Advies op maat voor de juiste dakisolatie!

Soorten dakisolatie

Ben je op zoek naar dakisolatie in Overijssel? Dan helpen wij je graag verder! Bij Energiecontrol Duurzaam Advies kijken we graag mee naar de situatie en de wensen die jij hebt. Voor het behalen van een optimaal resultaat werken wij met de onderstaande materialen. 

Kingspan

Therma TW50 spouwplaten van Kingspan Insulation zijn ideaal voor het isoleren van dak. Deze platen zijn heel dun, waardoor er kostbare ruimte wordt bespaard in vergelijking met andere traditionele isolatiematerialen. Daarnaast zijn de Kingspan Therma TW 50 PIR hardschuimen spouwplaten met een vezelvrije kern zeer goed bestemd tegen vocht. Door het blijvende thermische rendement, goede isolatie eigenschappen en het lage gewicht is de isolatie Kingspan Therma TW50 spouwplaat makkelijk te verwerken en monteren.

Isovlas

Een ander materiaal wat wij ook gebruiken voor dakisolatie is Isovlas. Isovlas bouwisolatie is optimaal temperatuur- en vochtregulerend, omdat het gemaakt is van natuurlijke vlasvezels die hun natuurlijke vocht- en temperatuur regulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Isovlas zorgt voor wooncomfort en een optimaal leefklimaat.

Dakisolatie
Veelgestelde vragen
Bij dakisolatie wordt er isolatiemateriaal geplaatst aan de binnenkant van het dak van je woning. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de warmte in de woning niet meer door je dak heen kan komen.
Gemiddeld bespaar je 30% met dakisolatie. Bij woningen zonder dakisolatie verlaat namelijk ongeveer 30% van de warmte de woning via het dak. Dakisolatie zorgt ervoor dat deze warmte in de woning blijft en hierdoor zijn je stookkosten lager.

De totale kosten van dakisolatie zijn per situatie verschillend. Doorgaans kan je uitgaan van een prijs tussen de €45,- en €60,- per vierkante meter. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kan je eenvoudig een offerte aanvragen bij Energiecontrol Duurzaam Advies.

Ja. Als particulier kan je een subsidie aanvragen voor de dakisolatie van je woning. Dit is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts