Dakisolatie

Dakisolatie in Almelo

Dakisolatie is een goede manier om energiekosten te besparen. Doordat er geen warmte kan ontsnappen, heb je namelijk minder stookkosten en hoeft je de temperatuur in huis dus niet veel hoger te zetten. Daarnaast verhoogt dakisolatie in Almelo je wooncomfort. Dakisolatie in Almelo zorgt er niet alleen voor dat de warmte binnen blijft, maar zorgt er ook voor dat er in de zomer weinig warmte het huis intrekt. Kiezen voor dakisolatie in Almelo? Bij Energiecontrol Duurzaam Advies ben je aan het juiste adres! Neem contact op voor de mogelijkheden.
Dakisolatie montage door Energie Control

Dak laten isoleren in Almelo

Voordat we aan de slag kunnen met jouw woning in Almelo, hebben wij aanvullende informatie nodig. Wij kunnen meerdere manieren van dakisolatie toepassen, afhankelijk van de dakconstructie van jouw woning. Bij Energiecontrol Duurzaam Advies kan je kiezen uit verschillende isolatiematerialen voor het laten isoleren van jouw dak in Almelo. De eerste mogelijkheid is om gebruik te maken van PIF-isolatiefolie. Deze hoogwaardige isolatiefolie bestaat uit meerdere aluminiumfolie lagen en wordt op afstand gehouden met luchtkussens. Ook kunnen we gebruik maken van Kingspan. Kingspan zijn houten spouwplaten en nemen weinig ruimte in beslag. Daarnaast is het makkelijk te monteren en te verwerken, wat het een duurzame oplossing maakt. Het laatste materiaal wat vaak gebruikt wordt bij dakisolatie is Isovlas. Isovlas is een zeer geschikt materiaal dat de temperatuur en vocht reguleert. Dit zorgt ervoor dat jouw huis in de winter warm en in de zomer heerlijk koel blijft. Daarnaast vergt het isoleren van een plat dak een andere aanpak dan bij de isolatie van een hellend dak. Een plat dak kan je isoleren volgens een warme, koude of een omgekeerde dak manier. Wil jij jouw dak in Almelo laten isoleren? Neem direct contact met ons op en onze professionals zullen jou middels een adviesgesprek op de hoogte brengen van de meest geschikte isolatiemethode. In goed overleg gaan we dan een plan van aanpak maken.
Interesse in dakisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Advies op maat voor de juiste dakisolatie!

Soorten dakisolatie

Ben je op zoek naar dakisolatie in Almelo? Dan helpen wij je graag verder! Bij Energiecontrol kijken we graag mee naar de situatie en de wensen die jij hebt. Voor het behalen van een optimaal resultaat werken wij met de onderstaande materialen. 

Kingspan

Therma TW50 spouwplaten van Kingspan Insulation zijn ideaal voor het isoleren van dak. Deze platen zijn heel dun, waardoor er kostbare ruimte wordt bespaard in vergelijking met andere traditionele isolatiematerialen. Daarnaast zijn de Kingspan Therma TW 50 PIR hardschuimen spouwplaten met een vezelvrije kern zeer goed bestemd tegen vocht. Door het blijvende thermische rendement, goede isolatie eigenschappen en het lage gewicht is de isolatie Kingspan Therma TW50 spouwplaat makkelijk te verwerken en monteren.

Isovlas

Een ander materiaal wat wij ook gebruiken voor dakisolatie is Isovlas. Isovlas bouwisolatie is optimaal temperatuur- en vochtregulerend, omdat het gemaakt is van natuurlijke vlasvezels die hun natuurlijke vocht- en temperatuur regulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Isovlas zorgt voor wooncomfort en een optimaal leefklimaat.

Dakisolatie
Veelgestelde vragen
Bij dakisolatie wordt er isolatiemateriaal geplaatst aan de binnenkant van het dak van je woning. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de warmte in de woning niet meer door je dak heen kan komen.
Gemiddeld bespaar je 30% met dakisolatie. Bij woningen zonder dakisolatie verlaat namelijk ongeveer 30% van de warmte de woning via het dak. Dakisolatie zorgt ervoor dat deze warmte in de woning blijft en hierdoor zijn je stookkosten lager.
De totale kosten van dakisolatie zijn per situatie verschillend. Doorgaans kan je uitgaan van een prijs tussen de €45,- en €60,- per vierkante meter. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kan je eenvoudig een offerte aanvragen bij Energiecontrol NL.
Ja. Als particulier kan je een subsidie aanvragen voor de dakisolatie van je woning. Dit is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts