Blog

Aardgasvrij wonen en isolatie

Zo’n 95 procent van alle woningen gebruikt aardgas voor de verwarming, het warme water en het koken. De uitstoot van CO2 zorgt voor een klimaatverandering en dat willen we juist tegengaan. In 2015 zijn er internationale afspraken gemaakt tijdens het Klimaatakkoord in Parijs om minder CO2 uit te stoten. Ook Nederland moet zich aan die afspraken houden. De Nederlandse huizen zijn allemaal aangesloten op het gasnet en zorgen voor een flinke uitstoot van CO2. De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 geheel duurzaam moet zijn. 

Je woning aardgasvrij maken

Hoe kan ik mijn huis het beste isoleren?

Wonen zonder aardgas kan niet zonder je huis te isoleren. Een goed geïsoleerd huis verbruikt veel minder energie voor het verwarmen dan een slecht geïsoleerd huis. Hierbij kunnen wij van Energie Control Duurzaam Advies jou helpen, dit doen we door middel van spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis. Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop en zorgt voor een fixe besparing op de energiekosten. Een spouw is een ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie wordt binnen één dag aangebracht. Doordat spouwmuren warmte beter vasthouden is het goed voor het milieu, het werkt geluiddempend en het scheelt in de portemonnee. De investering heb je binnen twee tot vier jaar terugverdiend.

Vloerisolatie

Veel mensen lopen zonder schoenen door het huis. Als de vloer dan erg koud is, is dat niet prettig. Hierbij is vloerisolatie de uitkomst. Je hebt nooit meer koude voeten in je eigen huis, maar dit is niet het belangrijkste. Je bespaart er namelijk een hoop geld mee! Vloerisolatie verdient zich in zes tot acht jaar terug, het zorgt voor een gezonder klimaat in huis en het pakt vocht aan. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie. Voor het juiste advies over jouw vloerisolatie, kan je meer informatie vragen bij de experts van Energie-Control!

Dakisolatie

Dakisolatie is ook een erg rendabele manier om energie te besparen. Omdat warmte omhoogstijgt, verlaat veel van deze warmte het huis door het dak. Als jouw dak niet goed geïsoleerd is, stook je niet alleen voor jouw huis, maar ook voor de buitenlucht. Dit is erg vervelend voor het milieu en je portemonnee. In de winter zorgt dakisolatie ervoor dat de warmte in de woning blijft. In de zomer zorgt het ervoor dat de warmte van buiten het huis niet intrekt.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen één dag in je mailbox!

Bus Energie Control

Aardgasvrij wonen met hulp van Energiecontrol Duurzaam Advies!

Wil jij graag aardgasvrij wonen door middel van de isolatie van jouw woning? Schakel de hulp van Energiecontrol Duurzaam Advies in! Wij helpen je graag met het besparen op je energierekening door middel van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts