fbpx

Zo’n 95 procent van alle woningen gebruikt aardgas voor de verwarming, het warme water en het koken. Aardgas is een fossiele brandstof, dit betekent dat er CO2 vrijkomt als het verbrandt. De uitstoot van CO2 zorgt voor een klimaatverandering en dat willen we juist tegengaan. In 2015 zijn er internationale afspraken gemaakt tijdens het Klimaatakkoord in Parijs om minder CO2 uit te stoten. Ook Nederland moet zich aan die afspraken houden.

De Nederlandse huizen van tegenwoordig zijn allemaal aangesloten op het gasnet en zorgen voor een flinke uitstaat van CO2. De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 geheel duurzaam moet zijn. Op dit moment lijkt dat nog erg ver weg, maar het betekent dat heel Nederland voor die tijd van het aardgas af moet. Al met al is het een hele verandering, maar toch blijven veel dingen hetzelfde: je huis blijft warm, je kunt warm blijven douchen en het eten op de kookplaat kun je blijven verwarmen.

Hoe kan ik mijn huis het beste isoleren?

Wonen zonder aardgas kan niet zonder je huis te isoleren. Een goed geïsoleerd huis verbruikt veel minder energie voor het verwarmen dan een slecht geïsoleerd huis. Hierbij kunnen wij van Energie Control u helpen, dit doen we door middel van spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Spouwmuurisolatie

 Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis. Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop en zorgt voor een fixe besparing op de energiekosten. Een spouw is een ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kunt u laten opvullen met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie wordt binnen één dag aangebracht. Doordat spouwmuren warmte beter vasthouden is het goed voor het milieu, het werkt geluiddempend en het scheelt in de portemonnee. De investering heeft u binnen twee tot vier jaar terugverdiend.

Vloerisolatie

 Veel mensen lopen zonder schoenen door het huis, als de vloer dan erg koud is, is dat niet prettig. Hierbij is vloerisolatie de uitkomst. Je hebt nooit meer koude voeten in je eigen huis, maar dit is niet het belangrijkste. U bespaart er namelijk een hoop geld mee! Vloerisolatie verdient zich in zes tot acht jaar terug, het zorgt voor een gezonder klimaat in huis en het pakt vocht aan. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie. Voor het juiste advies over uw vloerisolatie, kunt u meer informatie vragen bij de experts van Energie-Control!

Dakisolatie

Dakisolatie is ook een erg rendabele manier om energie te besparen. Omdat warmte omhoogstijgt, verlaat veel van deze warmte het huis door het dak. Als u uw dak niet goed geïsoleerd heeft, stookt u niet alleen voor uw huis, maar ook voor de buitenlucht. Dit is erg vervelend voor het milieu en uw portemonnee. In de winter zorgt dakisolatie ervoor dat de warmte in de woning blijft. In de zomer zorgt het ervoor dat de warmte van buiten het huis niet intrekt.