fbpx

Wilt u graag uw woning isoleren en worden hiervoor plannen gemaakt? Goed bezig! Isolatie brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee, waaronder een lagere energierekening. Ook wordt het wooncomfort aanzienlijk verhoogd en is het goed voor het milieu. Om u wat verder op weg te helpen hebben we 5 tips op een rijtje gezet voor woningisolatie.

#1 investeer in isolatie

Uw woning voorzien van isolatie is een investering die het zeker waard is. Deze investering verdient u namelijk binnen aantal jaren weer terug. Als u kiest voor de juiste isolatie, dan betaalt het zichzelf weer terug. Spouwmuurisolatie en dakisolatie zijn isolatievormen met het hoogste rendement. Daarna komen vloerisolatie en gevelisolatie als het gaat om de terugverdientijd. Door goede isolatie bespaart u flink op de energiekosten, hiervoor is de investering het echt wel waard.

#2 de isolatiewaarde; hoe hoger, hoe beter

Er zijn verschillende isolatiematerialen die allemaal een eigen isolatiewaarde hebben. Om het meest te profiteren van voordelen en een hoog rendement te behalen, is een hoge isolatiewaarde aan te raden. Isolatiemateriaal dat een hoge isolatiewaarde heeft, kan warmte beter binnen houden en de kou blijft een stuk beter buiten. Het isolatiebedrijf informeert en adviseert vaak welk type isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden voor de isolatie die u uit wilt laten uitvoeren.

#3 vraag subsidie aan

Voor isolatie van uw woning heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld. Dit omdat het een energiebesparende oplossing is die ook het milieu ten goede doet. Het verschilt per gemeente hoeveel subsidie u krijgt. Voor isolatiesubsidie kunt het beste contact opnemen met de gemeente en hiernaar vragen. Vaak bedraagt de subsidie ±20% of krijgt u de BTW terug over de isolatiekosten.

#4 kies de meest geschikte isolatievorm

Niet iedere woning behoeft dezelfde vorm van isolatie. Bij de ene woning gaat er veel warmte via het dak verloren, terwijl bij een andere woning de muren een zwak punt zijn. Het is belangrijk om dit van te voren duidelijk te hebben, zo kunt u een geschikte vorm van isolatie kiezen voor uw woning. U kunt ook verschillende vormen van isolatie uit laten voeren, dit is natuurlijk nog beter. Zo hebt u gelijk alle zwakke punten van de woning te pakken.

#5 Voldoende ventilatie

Hebt u uw woning geïsoleerd, dan is het belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u goed blijft ventileren. De plekken waar eerst vocht en lucht doorheen kon, zijn nu afgesloten. Door te ventileren zorgt u voor een gezond binnenklimaat en voorkomt u dat er vochtproblemen in huis ontstaan. Bij ventilatie kunt u denken aan een ventilatieroosters, maar ook een kleine openingen onder alle binnendeuren of het af en toe openzetten van een raampje.

 

Meer weten over woningisolatie? Neem gerust contact op met de specialisten van Energie Control. Wij helpen u graag verder, zodat u ook uw woning kan voorzien van de beste isolatie en kunt profiteren van de vele voordelen!