Blog

5 tips voor woningisolatie

Wil jij graag jouw woning isoleren en worden hiervoor plannen gemaakt? Goed bezig! Isolatie brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee, waaronder een lagere energierekening. Ook wordt het wooncomfort aanzienlijk verhoogd en is het goed voor het milieu. Om je wat verder op weg te helpen hebben we 5 tips op een rijtje gezet voor woningisolatie.

Grip op uw energielabel | Energiecontrol NL

Tips voor woningisolatie

#1 investeer in isolatie

Jouw woning voorzien van isolatie is een investering die het zeker waard is. Deze investering verdien je namelijk binnen een aantal jaren weer terug. Als je kiest voor de juiste isolatie van Energie Control NL, dan betaalt het zichzelf weer terug. Spouwmuurisolatie en dakisolatie zijn isolatievormen met het hoogste rendement. Daarna komen vloerisolatie en gevelisolatie als het gaat om de terugverdientijd. Door goede isolatie bespaar je flink op de energiekosten, hiervoor is de investering het echt wel waard.

#2 de isolatiewaarde; hoe hoger, hoe beter

Er zijn verschillende isolatiematerialen die allemaal een eigen isolatiewaarde hebben. Om het meest te profiteren van voordelen en een hoog rendement te behalen, is een hoge isolatiewaarde aan te raden. Isolatiemateriaal dat een hoge isolatiewaarde heeft, kan warmte beter binnen houden en de kou blijft een stuk beter buiten. Het isolatiebedrijf informeert en adviseert vaak welk type isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden voor de isolatie die je uit wilt laten uitvoeren.

#3 vraag subsidie aan

Voor isolatie van jouw woning heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld. Dit omdat het een energiebesparende oplossing is die ook het milieu ten goede doet. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of een warmtepomp. Het verschilt per gemeente hoeveel subsidie je krijgt. Voor isolatiesubsidie kunt het beste contact opnemen met de gemeente en hiernaar vragen. Vaak bedraagt de subsidie ±20% of krijg je de BTW terug over de isolatiekosten.

#4 kies de meest geschikte isolatievorm

Niet iedere woning behoeft dezelfde vorm van isolatie. Bij de ene woning gaat er veel warmte via het dak verloren, terwijl bij een andere woning de muren een zwak punt zijn. Het is belangrijk om dit van te voren duidelijk te hebben, zo kun je een geschikte vorm van isolatie kiezen voor jouw woning. Je kunt ook verschillende vormen van isolatie uit laten voeren, dit is natuurlijk nog beter. Zo heb je gelijk alle zwakke punten van de woning te pakken.

#5 Voldoende ventilatie

Heb je jouw woning geïsoleerd, dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je goed blijft ventileren. De plekken waar eerst vocht en lucht doorheen kon, zijn nu afgesloten. Door te ventileren zorg je voor een gezond binnenklimaat en voorkomt je dat er vochtproblemen in huis ontstaan. Bij ventilatie kan je denken aan een ventilatieroosters, maar ook een kleine openingen onder alle binnendeuren of het af en toe openzetten van een raampje.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Dakisolatie

Woningisolatie met behulp van Energiecontrol Duurzaam Advies

Meer weten over woningisolatie? Neem gerust contact op met de specialisten van Energie Control. Wij helpen je graag verder, zodat je ook jouw woning kan voorzien van de beste isolatie en kunt profiteren van de vele voordelen!

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts