fbpx

Dakisolatie is één van de vormen van isolatie, deze vorm wordt vaak gekozen, maar er zijn veel woningen die nog niet beschikken over dakisolatie. Het isoleren van het dak kan op verschillende manieren plaatsvinden, dit kan via de binnenzijde van het dak, maar ook dakisolatie langs buiten is een mogelijkheid. Via het dak gaat veel warmte verloren en dit is zonde van alle energiekosten. Hieronder zijn 5 redenen te vinden waarom het dak geïsoleerd moet worden.

1: Geen warmte verloren

Als het dak niet is geïsoleerd gaat er veel energie verloren. Warmte stijgt namelijk op en wanneer er geen isolatie in het dak zit, verliest u veel warmte via het dak van de woning. Op deze manier wordt de verwarming in de winter twee keer zoveel gebruikt voor veel minder warmte.

2: Het bespaart geld

Als er energie wordt verspilt, dan wordt er automatisch ook geld verspilt. Door het dak goed te laten isoleren is er al gauw €500,- te besparen per jaar op de energiekosten. Door een kleine investering te maken in het isoleren van het dak, kan er veel geld worden bespaard.

3: Beter voor het milieu

Is een goed milieu belangrijk voor u? Dan is een goed geïsoleerd dak zeker aan te raden. Door het dak te laten isoleren hoeft er minder gestookt te worden en dit scheelt weer gas en CO2 uitstoot. Zo kunt u dus eenvoudig meewerken aan een beter milieu.

4: Waardestijging van het huis

Door het dak te laten isoleren zorgt u ervoor dat het huis meer waard wordt. Energiebesparende maatregelen worden namelijk gezien als woningverbetering en hier valt dakisolatie ook onder. Wanneer er besloten wordt om het huis (met de dakisolatie) te verkopen zal dit meer geld opleveren.

5: Een extra ruimte

De laatste, maar zeker niet de minste reden is dat er een extra woonruimte kan worden gecreëerd. Als de woning beschikt over een zolder en het dak wordt geïsoleerd, dan ontstaat er een extra ruimte. Door deze ruimte te verwarmen kan dit als extra slaapkamer worden gebruikt of als mancave.

Zo zijn er genoeg redenen om het dak te voorzien van isolatie. Voor goede dakisolatie kunt u bij Energie Control terecht. Wij komen graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken en duidelijk in kaart te brengen. Voor meer informatie over dakisolatie kunt u altijd contact met ons opnemen!