Vloerisolatie

Vloerisolatie Overijssel

Vloerisolatie, een vorm van isolatie waar veel mensen in Overijssel toch niet als eerste bij nadenken als ze iets willen laten isoleren. Wat eigenlijk wel raar is, want vloerisolatie brengt verschillende voordelen met zich mee. Ben je op zoek naar een gecertificeerd en ervaring bedrijf die uw vloer is Overijssel komt isoleren? Dan is Energiecontrol Duurzaam Advies de plek waar je moet zijn. Wij isoleren jouwvloer voor een scherpe prijs en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes wordt afgewerkt. Doordat wij je goed op de hoogte houden en alles met jou bespreken, kom je bij ons niet voor verassingen te staan.

Vloerisolatie

Vloerisolatie toepassen op jouw woning in Overijssel

Vloerisolatie kan op verschillende manieren worden toegepast, toch is de meest gebruikte vorm van vloerisolatie via de kruipruimte. Je  kunt de vloer op diverse manieren laten isoleren en voor iedere woning verschilt het weer welke vorm het beste toe te passen is. Het is dan ook verstandig om van tevoren eerst een deskundige ernaar te laten kijken.

Wij van Energiecontrol Duurzaam Advies komen dan ook graag bij je langs in Overijssel om te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van vloerisolatie. Daarnaast bespreken we ook jouw wensen en ideeën en deze worden duidelijk in kaart gebracht. Zo weet je waar je aan toe bent en komen er geen onverwachte kosten bij kijken.

Niet iedere woning beschikt over een kruipruimte, dan wordt het benedenvloers isoleren wel heel lastig. Maar niet gevreesd, je kunt dan ook altijd nog kiezen voor bovenvloerse isolatie. Hierbij kun je een dekvloer laten plaatsen om zo de kou van beneden tegen te houden. Voor het isoleren van de vloer worden ook verschillende isolatiematerialen gebruikt, zo kan dit worden gedaan met PURschuim, PIF isolatiefolie of EPS parels.

Vloerisolatie elastospray
Bus Energie Control
Isolatiemateriaal
Interesse in vloerisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang hem binnen 24 tot 48 uur in je mailbox!

Beste advies in vloerisolatie!

Soorten vloerisolatie

Ook genieten van alle voordelen van vloerisolatie? Dan ben je bij Energiecontrol Duurzaam Advies aan het juiste adres! Wij doen er alles aan zodat jij heerlijk kan genieten van een optimaal klimaat in huis. Voor vloerisolatie werken wij met de onderstaande materialen:  

PUR

PUR Super is een luchtdichte isolatielaag van polyurethaan waarmee je de vloer kunt isoleren. Vloeibaar purschuim wordt dan direct in of op te isoleren ruimtes gespoten. Het resultaat is een perfecte scheiding tussen het klimaat in de kruipruimte en dat in de woning. Door jouw vloer te isoleren op deze manier, zal jouw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

Elastospray

Elastospray is een twee componenten isolatiemateriaal dat tegen de onderkant van de vloer wordt aangebracht. Hierdoor worden alle naden en kieren afgesloten. Daardoor komt er een luchtdichte, maar damp-open scheiding tussen de kruipruimte en in de woning. Door middel van deze manier van vloerisolatie kan er geen vochtige lucht meer de woning binnendringen. Door jouw vloer te isoleren op deze manier, zal jouw vloer gemiddeld 2 tot 3 graden warmer aanvoelen.

EPS parels

EPS-parels zijn geschikt voor vochtige of krappe kruipruimtes, aangezien het optrekkend vocht uit de bodem stopt. Deze manier van vloerisolatie resulteert zodoende in een drogere vloer. Bodemparels worden bijvoorbeeld veel toegepast onder houten vloeren om houtrot te voorkomen. Vochtige kruipruimtes veroorzaken vaak ook een vieze lucht in huis. Hiervoor zijn de bodemparels ook een zeer goede, betaalbare oplossing. Deze bodemparels zijn EPS (piepschuim) isolatiekorrels, die te herkennen zijn aan de grijze kleur. De grijze kleur wordt veroorzaakt door de toevoeging van grafiet. Grafiet zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde (t.o.v. wit piepschuim).
Veelgestelde vragen
Dat is afhankelijk van jouw woonsituatie en het bouwjaar van je woning. Onze specialisten voorzien je graag van een advies op maat.
Ja. Door het isolatiemateriaal aan de onderzijde van je vloer condenseert het vocht in de kruipruimte niet meer tegen de vloer aan. Het isolatiemateriaal houdt dit vocht tegen en zorgt ervoor dat vocht- en schimmelproblemen worden verholpen.
Ja. Als je kiest voor vloerisolatie, kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Per 1 januari 2022 is deze subsidie verhoogd van 20% naar 30% van de gemiddelde totale investeringskosten.
De gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie ligt tussen de 3 en 7 jaar. Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type woning, de energieprijzen en het stookgedrag in een huishouden.

Reviews

Wat onze tevreden klanten over ons zeggen

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Deskundig advies en goed uitgevoerde werkzaamheden

4 sterren review

‘’Eerst goed, duidelijk advies gehad over zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden daaropvolgend werden goed en naar behoren uitgevoerd.’’

Hans Minkjan – Wierden

Projecten

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk onze recente projecten. Daag ons uit met een nieuw energiebesparend project. Wij gaan het graag aan!

Swipe naar rechts
om meer te zien

Pijl naar rechts